Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Keskisen tivoli

Keskisen tivoli

Keskisen tivolin laite

Miljoona tivoli, eli toiselta nimeltään Keskisen tivoli, on maailman suurin lapsille ilmainen huvipuisto, joka aukeaa Tuuriin kesäisin. Tivoli Sariola tuo monipuoliset laitteensa joka kesä Tuuriin, ja näin syntyy Miljoona tivoli, joka viihdyttää kaikkia aina vauvasta vaariin saakka. Tivoli on avoinna normaalisti kesäkuulta elokuuhun saakka, mutta vuosittain tarkemmat aukioloajat vaihtelevat hieman, joten tarkka aukioloaika kannattaa tarkistaa paikan päältä.

Keskisen tivoli on kesäloman kohokohta

Tuuri tarjoaa mahtavat puitteet kesäloman viettoon. Alueelta löytyy Suomen suurin kyläkauppa eli Keskisen kyläkauppa, josta pääsee tekemään mahtavia löytöjä muun matkailun ohessa. Kyläkaupan piha-alueelta löytyy Miljoona tivoli, ja Tuurin tivoli laitteet viihdyttävät sekä perheen hurjapäitä että lempeämpää menoa kaipaavia huvittelijoita. Voit siis yhdistää sekä kauppareissun että tivolin kätevästi samaan kesälomamatkaan.

Jos saavut Tuuriin asuntoautolla tai matkailuvaunun kera, voit yöpyä Tuurin leirintäalueella, joka sijaitsee aivan kyläkaupan ja tivolin kupeessa. Leirintäalueelta löytyvät kaikki tarvitsemasi mukavuudet, kuten peseytymistilat. Kyläkaupalta löytyy myös oma hotelli nimeltä Hotelli Onnentähti. Se tarjoaa matkailijoille upeat puitteet, tasokkaat sviitit sekä taianomaisen kokemuksen, joka jokaisen tulisi kokea ainakin kerran elämänsä aikana.

Tuurin tivoli laitteet

Keskisen tivoli tarjoaa laitteita, jotka viihdyttävät varmasti sekä perheen hurjapäitä että lempeämmästä menosta pitäviä huvittelijoita. Useimmat tivolin laitteista soveltuvat koko perheelle, sillä tivolin ajatuksena on yhdistää perhe ja tarjota perheelle yhteistä laatuaikaa laitteissa huvitellen. Tivolin tunnetuin laite on maailmanpyörä, joka kohoaa jopa 26 metrin korkeuteen. Sieltä pääsee ihailemaan kauniita maisemia ja rentoutumaan hetkeksi lempeän vauhdin vietäväksi.

Hurjapäät pääsevät pyörimään ja kieppumaan erilaisissa tivolin laitteissa, eikä vauhdin huumasta tule puutetta. Myös perheen pienimmät pääsevät turvallisesti ja lempeästi kokemaan tivolilaitteiden huumaa pienemmille tarkoitetuissa laitteissa. Keskisen tivoli viihdyttää taatusti koko perhettä, eikä kenellekään tule tylsää. Jos nälkä sattuu yllättämään kesken hauskanpidon, voi pistäytyä kahvilassa tai herkkuvaunulla herkuttelemassa tivolin antimista.

Erilaisia tapahtumia ympäri vuoden

Tuurin kyläkaupalta löydät erilaisia tapahtumia vuoden ympäri, vaikka itse Miljoona tivoli viihdyttääkin vain kesäisin. Kyläkaupan sisältä löytyy maailman suurin ilmainen lasten seikkailupuisto nimeltä Riemu Park. Se on avoinna joka päivä aamukymmenestä iltakahdeksaan. Samalla aikuiset voivat nauttia kyläkaupalla ravintolan antimista ja ottaa rennosti kauppareissun keskellä tutustuen siihen, millainen kryptovaluutta on cardano, mitä maailmalla on tapahtunut tai vain päivän lehteä lukien.

Tuurin kyläkauppa viihdyttää tulijoita myös kesäjunalla, joka vie asiakkaat elämysajelulle. Ajelu on täysin ilmainen ja se kiertää Tuurin aluetta. Lisäksi Tuurissa pääsee pelaamaan minigolfia, viihtymään skeittiparkissa ja katsomaan nähtävyyksiä, kuten tuttua jättisuurta hevosenkenkäpatsasta nimeltä Onnen kenkä. Tiesitkö, että Tuurista löytyy myös Onnensilta?

Keskisen tivoli sopii myös pienemmälle budjetille

Keskisen tivolissa pääsee huvittelemaan hyvin pienellä budjetilla, sillä alle 13-vuotiaat pääsevät laitteisiin ilmaisiksi. Yli 13-vuotiaiden päivärannekkeen hinta on 32 euroa ja kertalippu maksaa viisi euroa. Alueelle on ilmainen pääsy, joten lapsiperhe nauttii ajasta vaikka täysin ilmaiseksi, elleivät aikuiset halua päästä laitteisiin mukaan. Alueella oleva Tuuri-camping majoittaa asuntoautolla matkaavat lomalaiset vain 20 euron päivähintaan.

Tivolissa pääsee myös nauttimaan erilaisista tivoliherkuista, kuten virvokkeista, hattaroista, popcorneista, jäätelöistä ja pikaruoasta. Niistä tulee maksaa erikseen, mutta siitä huolimatta ne eivät ole kalleimmasta päästä, vaan rahalla tuntuu saavan Tuurissa enemmän kuin muualla.

Keskisen tivoli on paikka, jossa jokaisen kannattaa käydä ainakin kerran elämänsä aikana. Mikäli satut poikkeamaan Tuurissa muulloin kuin tivolin aukioloaikoina, ei sekään haittaa, sillä Tuurissa riittää nähtävää ja koettavaa vaikka koko viikoksi. Siksi Tuuriin kannattaakin lähteä ajan kanssa käymään, jotta ehtisi nähdä ja kokea kaiken, mitä oli ajatellut. Vähintään parin päivän reissu Tuuriin on enemmän kuin suositeltavaa.