Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Karavaanarialue Onnela Tuurissa

Karavaanarialue Onnela Tuurissa

Leirintäalueita on Suomessa runsaasti. Tässä artikkelissa kerromme Tuurin Onnelasta. Karavaanarialue Onnela on Tuurista löytyvä leirintäalue. Se on myös ehdottomasti Tuurin suosituin matkailukohde. Tuurin kyläkauppa on myös suosittu nähtävyys ja moni haluaa kierrellä kaupassa jopa monena peräkkäisenä päivänä, jotta mikään tarjous ei mene sivusuun. Onnela onkin hyvä majoitusmahdollisuus, josta kyläkauppaan pääsee kävellen tuossa tuokiossa. Onnelassa voi yöpyä monin eri tavoin.

RV caravan with bike on the back camping at the caravan park

Karavaanarialue Onnela on tasokas leirintäalue

Onnela-camping sopii loistavasti niin kaveriporukoille kuin lapsiperheillekin. Leirintäalue on ottanut loistavasti huomioon lasten kanssa matkustavat. Alueelta löytyy viihdykettä lapsille ja toki myös aikuisille. Alueella sijaitsee lapsille tarkoitettuja puistoja. Niihin lukeutuu muun muassa Aku puisto. Myös Riemu park on lapsille suunnattu leikkipuisto. Hieman isommille lapsille ja aikuisille alue tarjoaa mahdollisuuden minigolfiin.

Myös skeittaamisesta pitäville löytyy Onnelan alueelta mahdollisuus harrastaa. Alueella on skeittipuisto, jossa pääsee kokeilemaan, millaista on skeittaaminen hyvissä puitteissa. Usein lapsiperheet saapuvat alueelle Miljoona tivolin houkuttelemana. Miljoona tivoli on joka kesäinen tapahtuma, johon alle 13-vuotiaat lapset pääsevät maksutta. Sillä aikaa, kun lapset huvittelevat tivolissa, voivat aikuiset tehdä löytöjä kyläkaupassa.

Onnela-camping on loistava paikka lomailulle

Tuurin karavaanarialue Onnela on hyvä paikka leiriytymiselle. Voit yöpyä alueella omassa asuntoautossa, asuntovaunussa, teltassa tai Onnelan luksusteltassa. Luksusteltta on hieman iglua muistuttava lasiseinäinen asumus. Yöpymisen lisäksi alueella pääsee pulikoimaan, sillä saunojen edustalta löytyy matalarantainen uimapaikka. Koska saunat ovat käytettävissä koko päivän, voi uimasta suunnata lämmittelemään saunan lauteille pitkin päivää. Sauna on asiakkaiden vapaassa käytössä. Se sisältyy leirintäalueen vuorokausihintaan.

Karavaanarialue Onnela on tasokas leirintäalue, jossa viihtyy pidempäänkin. Koska alueella on hyvät puitteet ruokailulle, saunomiselle, uimiselle ja yöpymiselle, sekä viihdykettä lapsille, moni caravaanari viipyy alueella pidempiäkin aikoja. Kausipaikkoja alueella ei kuitenkaan ole saatavilla. Alueen toiminta keskittyy lähinnä kesäaikaan.

Ruokailumahdollisuudet Onnelassa

Onnelassa voi ruokaa valmistaa yhteisissä tiloissa, joissa sijaitse myös tiskauspisteet. Näin ollen myös telttailijoiden on mahdollista valmistaa monipuolista ruokaa, vaikka omaa liettä ei olekaan saatavilla. Mikäli ei halua valmistaa ruokaa itse, voi Onnelassa nauttia ruoasta myös muulla tavoin. Onnelasta löytyy myös Nescarte cafe, josta voi ostaa pientä purtavaa ja grilliannoksia. Mikäli lomallesi sattuu sadepäiviä, on Suomikasino mahdollisuus tienata hieman lisätuloja lomabudjettia varten.

Veljekset Keskinen houkuttelee runsaslukuisesti asiakkaita puoleensa ympäri vuoden. Talvella moni valitsee majoitukseen kyläkaupalta löytyvän hotellin. Kyläkaupalta löytyy myös lisää ruokailumahdollisuuksia. Kyläkaupan ravintolat ovat kävelymatkan päässä karavanalueelta, joten siirtymiseen ei tarvitse käynnistää edes autoa. Alueelta on suora pääsy kyläkaupan alueelle.

Karavaanarialue Onnela toivottaa tervetulleiksi myös lemmikit

Leirintäalueet Suomessa suhtautuvat yleensä lemmikeihin hieman negatiivisesti. Onnela on alue, joka toivottaa tervetulleiksi myös asiakkaiden lemmikit. On siis aivan mahdollista ottaa retkelle mukaan niin kissat kuin koiratkin. Enää ei siis tarvitse välttämättä hankkia hoitopaikkaa rakkaille lemmikeille siksi aikaa, kun itse lomailee. Alueella on myös hyvät lenkkeilypaikat ja koirien ulkoilutukseen soveltuvat paikat.

Karavanalue Onnela on valittu myös vuoden lemmikkiystävällisimmäksi leirintäalueeksi. Vuonna 2018 se sai kyseisen tittelin, eikä suotta. Jokaisen lemmikin kanssa matkaileva saa Onnelassa ystävällisen kohtelun ja sekä ihmiset että lemmikit viihtyvät siellä varmasti.

Kun ensi kesänä mietit mihin voisi matkustaa, kannattaa listalle laittaa Tuurin kyläkauppa ja karavanalue Onnela. Nämä kaksi kohdetta tarjoaa ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Karavaanarialue Onnela on monen jokakesäinen matkailukohde. Sesonkiaikoina alue saattaa olla melko täysi matkailijoita, joten paikka majoittumiseen kannattaa varata jo tarpeeksi hyvissä ajoin, jotta ei joutuisi kääntymään portilta takaisin.