Siirry suoraan sisältöön

Leirintäalueet Suomessa

Leirintäalueet Suomessa - lähde matkaan asuntoautolla tai ota teltta mukaan

Suomessa on useita leirintäalueita aina etelästä pohjoiseen. Jotkut niistä ovat pienempiä ja vaatimattomammin varustettuja kuin toiset. Jos leirintäalueelle ei lähde asuntoautolla, majoitus onnistuu joko teltassa tai mahdollisesti mökissä. Läheskään kaikki leirintäalueet eivät kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta mökkeilyyn, joten se kannattaa selvittää hyvissä ajoin. Erityisesti leirintäalueet tunnetaan kuitenkin asuntoautopaikoistaan. Ne ovat karavaanareiden suosiossa, sillä leirintäalueilta löytyvät niin suihku- kuin keittotilat. Nämä löytyvät toki myös asuntoautoista, mutta kannattaa huomioida, että esimerkiksi asuntoauton vesitankki on rajallinen, joten jos matkalaisia on useita, ei vesi välttämättä riitä kaikille suihkussa käymiseen. Tällöin leirintäalueen suihkutilat auttavat.

Kotimaan matkailu nostaa suosiotaan jatkuvasti, joten myös leirintäalueiden suosio kasvaa. Leirintäalueet Suomessa joutuvatkin kehittymään ja nostamaan palveluidensa tasoa koko ajan, jotta ne pysyvät mukana kilpailussa.

matkailuauto ajaa tiellä

Kotimaan matkailu mantereella ja Ahvenanmaalla

Suomi on monipuolinen matkakohde, jossa riittää tekemistä kaikenlaisille kesälomille. Suurin osa leirintäalueista toimii ainoastaan kesällä, mutta toki on myös ympäri vuoden toiminnassa olevia leirintä alueita. Ei kannata myöskään unohtaa, että mantereen lisäksi myös Ahvenanmaa on loistava paikka matkustaa.

Varsinkin Maarianhaminasta löytyy useita tasokkaita leirintäalueita. Ahvenanmaa on siitäkin mielenkiintoinen kohde, että sinne matkataan laivalla. Näin lomaan tulee enemmän matkustamisen tuntua kuin pelkästään mantereella ajettaessa. Ahvenanmaa ei myöskään ole läheskään kaikille suomalaisille tuttu ja mikä onkaan parempaa kuin tutustua itselle ennestään tuntemattomiin, jännittäviin kohteisiin.
risteilyalus Ahvenanmaalla

Suomen parhaat leirintäalueet

On melkein mahdotonta valita Suomen parhaita leirintäalueita, mutta toki on olemassa sellaisia paikkoja, joihin matkailijat palaavat kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi Karavaanarialue Onnela Tuurissa on yksi tällaisista. Onnela sijaitsee siis aivan Tuurin kyläkaupan vieressä, minkä vuoksi sen sijainti on erinomainen, sillä kaikki palvelut ovat lähellä.

Naantali Camping sijaitsee myös loistavalla paikalla Naantalissa. Jos asuntoautossa yöpyminen ei innosta, onnistuu Naantalissa myös mökkiloma. Pääkaupungissammekin voi yöpyä leirintäalueella. Rastila Camping tarjoaa mahdollisuuden tähän. Sieltä käsin voi tutustua Helsinkiin ja muuhun pääkaupunkiseutuun. Turun Ruissalo Camping taas on monelle tuttu paikka erityisesti Ruisrockin merkeistä. Siellä voi toki yöpyä muulloinkin.

pariskunta kävelee meren rannalla

Leirintäalueet Suomessa on luokiteltu tähtien mukaan

Matkailijoita on erilaisia. Jotkut haluavat päästä yöpymään mahdollisimman edullisesti, kun taas toiset arvostavat monia palveluita ja maksavat mielellään hieman enemmän esimerkiksi mahdollisuudesta käyttää saunaa. Onneksi leirintäalueet Suomessa on arvosteltu tähdin, jotta matkailija saa idean siitä, millainen leirintäalue on kyseessä. Mitä enemmän tähtiä leirintäalueella on, sitä paremmat sen palvelut ovat. Joutsenmaa onkin listannut Suomen parhaimpia leirintäalueita, joten lista kannattaa ottaa haltuun.

Jo aikaisemmin mainittu Helsingissä sijaitseva Rastila Camping on saanut luokituksessa täydet viisi tähteä. Toinen viiden tähden leirintäalue on Kotkan Lomakylä Santalahti. Siellä majoitus onnistuu asuntoauton lisäksi joko mökissä tai vaikka luksushuvilassa. Lomakylä sijaitsee aivan meren rannalla. Yksi neljän tähden leirintäaluekin löytyy. Se on Kouvolassa sijaitseva Tykkimäki Camping, joka sijaitsee Tykkimäen huvipuiston läheisyydessä.
retkeilijä katselee auringonlaskua teltasta