Siirry suoraan sisältöön

Mökkiloma

Mökkiloma on kesän kohokohta

Kesä on monen mielestä vuoden parasta aikaa ja sitä odotetaan talvella kuin kuuta nousevaa. Silloin lukuisat suomalaiset suuntaavat kohti maaseudun rauhaa. Varsinkin juhannus on ollut perinteisesti sellaista aikaa, jolloin ihmiset suuntaavat mökille. Jos et omista omaa kesämökkiä, voit vuokrata sellaisen. Esimerkiksi mökki Manamansalo on loistava vaihtoehto kaikille mökin vuokraamisesta kiinnostuneille. Vuokraamisen kanssa kannattaa olla aikaisin liikenteessä, sillä suosituimmat vuokrakohteet menevät suhteellisen nopeasti. Parhaat mökit sijaitsevat yleensä järven tai meren rannalla, jolloin siellä on tarjolla monenlaista aktiviteettia. Veneellä pääsee ihastelemaan Suomen ainutlaatuista luontoa ja satamissa on kiva käydä nauttimassa jäätelöä koko perheen kanssa.

Mökkiloma onnistuu myös muualla kuin Suomessa. Vuokraa asunto ulkomailta ja pääset nauttimaan erilaisesta kulttuurista ystävien ja perheen kanssa. Monet vuokraavat mökin esimerkiksi Espanjasta, joka onkin suomalaisten suosituimpia lomakohteita.

laituri järven rannalla Suomessa, ihmisiä uimassa

Vuokraa asunto ulkomailta helposti

Nykyään on tarjolla monenlaisia palveluita mökkien ja asuntojen vuokraamiseen. Tunnetuin näistä lienee Airbnb, johon yksityiset ihmiset ja asuntosijoittajat ilmoittavat vuokrattavista asunnoista. Hinnat ovat hyvin kilpailukykyiset hotellien kanssa ja samalla voi päästä tutustumaan kohdemaan arkielämään paremmin.


Loma-asuntoja ja muita vastaavia voi vuokrata myös muita reittejä pitkin. Tästä on tullut viime vuosina suosittua, sillä palvelut ovat luotettavia, helppoja käyttää ja tarjolla on kaiken hintaisia kohteita. Ennen kuin asunnon vuokraa yksityiseltä ihmiseltä, kannattaa lukea tarkkaan vuokraajasta annetut arvostelut. Näin voit varmistua siltä, että kyseessä on luotettava henkilö ja asiat toimii niin kuin pitää.

nuori nainen ja mies lomahuoneiston parvekkeella

Leirintäalueet tarjoavat monenlaisia palveluita

Jos olet liikkeellä esimerkiksi asuntoautolla tai matkustat pitkiä matkoja autolla, leirintäalueet ovat loistava vaihtoehto pysähtymispaikaksi. Niiltä löytyy monenlaisia palveluita, joita voi ostaa autopaikan lisäksi. Yleensä leirintäalueilla on tarjota suihku sekä keittiö ruoan valmistamista varten. Asuntoautolla matkustaessa hygienia ja ruoan tekeminen voi olla haastavaa, joten pysähtymispaikat tulevat aina tarpeeseen.

Monille mökillä oleminen saattaa olla tylsää ja he kaipaavat monipuolisempaa sisältöä lomaansa. Todellinen karavaanari haluaa olla liikkeessä ja nähdä jatkuvasti uusia paikkoja. Leirintäalueet Suomessa ovat yleisesti ottaen hyvin ylläpidettyjä ja niitä löytyy tasaisin välein koko maasta. Erityisesti Lapissa niistä on paljon apua, sillä se on harvaan asuttua aluetta ja palvelut saattavat olla pitkän matkan päässä.

nainen viettää lomaa karavaanarialueella

Mökkiloma koko perheelle

Mökkiloma on monen lapsiperheen tärkein yhteinen tapahtuma kesän aikana. Joutsenmaa haluaakin tuoda esiin mökkiloman mahdollisuudet koko perheelle. Lapsille mökit tarjoavat paljon tekemistä, kunhan huolehtii siitä, että mökillä on riittävästi toimintaa perheen nuoremmille. Hyvä mökki sisältää uimarannan, jossa aikaa ja energiaa voi kuluttaa vedessä polskien. Lisäksi vene on tärkeä osa monen mökkilomaa. Veneen avulla voi lähteä retkellä tai kalaan, jotka ovat aina mielenkiintoisia elämyksiä lapsille.

Mökki Manamansalo on tunnettu sen monipuolisuudestaan. Siellä sijaitsevat pitkät uimarannat sekä Oulunjärvi tarjoaa monenlaista aktiviteettia. Alueella järjestetään tapahtumia monipuolisesti. Säännöllisesti järjestettävät musiikkitapahtumat antavat koko perheelle viihdykettä iltaisin. Minigolf on hyvä tapa viettää yhteistä aikaa ja ottaa toisista mittaa siinä, kuka on perheen todellinen golfmestari. Aktiviteetit keskellä kaunista luontoa varmistavat sen, että lomasta tulee ikimuistoinen perhetapahtuma.
lomamökki metsässä