Siirry suoraan sisältöön
Home » Lapin lomamökit

Lapin lomamökit

Lapin lomamökit ovat suosittuja matkailukohteita vuodesta toiseen. Lapissa matkaillaan ympäri vuoden, mutta talviaika on sitä kuuminta sesonkia. Suositut lomamökit sijaitsevat usein laskettelurinteiden lähettyvillä. Lomamökkejä on kuitenkin joka puolella kaunista Lappia. Etelän miehille ja naisille tiedoksi myös se, että Lappi on hyvin laaja alue, johon mahtuu paljon nähtävää ja koettavaa. Kerromme tässä kirjoituksessa Lapin mökkilomista ja Lapin matkailusta yleensäkin.

Lappi ja revontulet houkuttelevat turisteja joka puolelta maailmaa.

Lapin lomamökit – erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Lapin lomamökit ja camping houkuttelevat turisteja joka puolelta maailmaa. Mökkejä on erilaisia ja seuraavaksi kerromme erilaisista vaihtoehdoista. Mökit voidaan jakaa kokonsa perusteella pienemmästä suurempaan. Yleisimmät mökkikoot ovat studiot, yhden makuhuoneen mökit ja kahden tai useamman makuuhuoneen mökit. Mökkejä löytyy siis yksin matkaaville ja hyvinkin suurille seurueille. Myös mukavuudet vaihtelevat. Mökkejä on tarjolla perusmökeistä luksuskohteisiin poreammeilla varustettuna.

Lapin lomat ovat eksoottisia kokemuksia etelämmästä tulleelle. Raitis ilma ja jylhät maisemat tekevät vaikutuksen. Ja öisin revontulet luovat luonnon omia taide-esityksiä. Lappiin matkustaa joka vuosi tuhansia ihmisiä ihailemaan revontulia eri puolilta maailmaa. Revontulet täytyy itse kokea, että voi ymmärtää niiden sykähdyttävän kauneuden. Lappi on niitä harvoja alueita maailmassa, jossa revontulia esiintyy jatkuvasti.

Lapin lomamökit ja camping – yksiöt

Löydät Lapin lomamökit tarpeesi mukaan. Mikäli matkustat yksin tai kahdestaan puolisosi tai vaikka ystävän kanssa, niin kätevä yksiö voi sopia tilanteeseen parhaiten. Tilaa toki silloin on hieman vähemmän käytössäsi, mutta silti sitä riittää saunaan ja takkaan, joiden avulla pääset Lapin tunnelmaan. Nämä yksiöt sopivat täydellisesti yksin tai ystävän kanssa matkaavalle, pariskunnille ja miksei myös pienille perheille.

Oli mökkisi sitten suuri tai pieni, niin Lappi tarjoaa elämyksiä. Lapin lomamökit ovat usein sijoitettuna hyvien kulkuyhteyksien päähän ja lähelle ulkoiluharrastuskohteita, kuten vaellusreittejä, murtomaahiihtolatuja ja laskettelurinteitä. Usein myös viihtyisät ruokaravintolat ja illan viettopaikat ovat mökkien välittömässä läheisyydessä. Jos haluat olla kaukana muista niin ei hätää, tällaisia vaihtoehtoja on myös Lappi täynnä. Halutessasi voit asua erämaamökissä kaukana kaikesta.

Lapin lomamökit – pienet ja suuremmat mökit

Hieman yksiöitä suurempia vaihtoehtoja ovat pienet mökit. Pikkumökit sopivat hyvin perheen talviloma-asunnoksi tai romanttiseksi lemmenpesäksi rakkaasi kanssa. Pienissä mökeissä on usein tilava olohuone ja parvi ja makuuhuone. Tämä tekee pienistä mökeistä täydellisen asuinpaikan 2-4 henkilön seurueelle. Tekemistä löytyy monista ulkoiluaktiviteeteistä rauhalliseen leffojen katseluun tai vaikka Nopeampi kasinolla pelailuun. Valinta on pelkästään teidän ja kaikkea kannattaa kokeilla.

Hieman isommat mökit ovat jo kahden tai useamman makuuhuoneen mökkejä, jotka antavat tilaa ja väljyyttä isommankin kaveriporukan lomalle. Laadukkaissa ja tilavissa mökeissä on hyvät keittiöt, joissa voitte valmistaa ruokaa. Säästä rahaa matkailussa ja valmista maittavat ruuat itse. Isommissa mökeissä on olohuoneet, joissa voi rentoutua ja puuhata kaikkea yhdessä. Mikä voisi illalla olla parempaa kuin makkaranpaisto ja palju.

Lapin lomamökit – räätälöi oma lomasi

Mökkiloma Lappiin on monen haave. Lapsille Lappi tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä ja pariskunnille romanttisia hetkiä revontulia ja takkatulta katsellessa. Monet kosinnatkin ovat tapahtuneet juuri tällaisissa maisemissa. Lapin lomissa hienointa on se, että voit räätälöidä juuri sinulle ja seurueellesi parhaiten sopivan loman. Siihen voi kuulua rauhallista vaeltamista luonnossa ja kaukana muista ihmisistä.

Lomasi voi olla myös laskettelua päivisin ja iltaisin juhlimista ystäviesi kanssa. Välillä voitte käydä moottorikelkkasafarilla tai koiravaljakkoajelulla tunturissa. Lämmin glögi piristää välillä ja sitten taas mennään. Lappi tarjoaa elämyksiä, joita ei muualla yksinkertaisesti voi kokea.

Lapin lomamökit on suunniteltu niin, että niissä viihdytään. Tämä tarkoittaa, että ne ovat lämpimiä ja että niissä on kaikki mukavuudet, joita tarvitset. Ne eivät ole mummon vanhoja ja ränsistyneitä perintömökkejä. Päinvastoin, niissä on kaikki mukavuudet kuitenkaan Lapin tunnelmaa unohtamatta. Mökeissä on useimmiten takka ja sauna ja isommissa mökeissä on usein myös paljut ja luksusmökeissä myös poreammeet.