Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Kuinka luokitellaan Suomen parhaat leirintäalueet?

Kuinka luokitellaan Suomen parhaat leirintäalueet?

Suomalaisten joukosta löytyy etenkin kesäisin innokkaita matkustajia ja karavaanareita. Mukaan mahtuu niin ensikertalaisia kuin pidempäänkin auton ja teltan, asuntoauton tai -vaunun kanssa matkustaneita. Heitä kaikkia usein kuitenkin yhdistää se, että jokainen haluaa löytää matkan varrelta ne parhaimmat leirintäalueet. Suomen parhaat leirintäalueet jakautuvat pitkin Suomea, mutta miten sitten luokitellaan parhaimmat alueet, ja mitä kaikkea ne sisältävät?

Suomen parhaat leirintäalueet varusteluineen

Suomesta löytyy ainakin viisi viiden tähden leirintäaluetta. Jotta leirintäalue saisi viisi tähteä, sen täytyy kattaa muutama seikka. Näihin asioihin lukeutuvat niin ympärivuorokautinen valvonta, mahdollisuus päästä uimaan, internetin kautta tapahtuva varaus ja kotisivut. Niiltä löytyy myös lastenhoitopalveluita, ravintola ja useampaa eri kieltä osaava henkilökunta. Leirintäalueilla kun majoittuu myös muun maalaisia.

Viisi tähteä sisältävä leirintäalue kattaa toki kaikki peruspalvelut. Se kuuluu jo yhden tähden luokitukseenkin. Jotta leirintäalueet Suomessa saisivat edes yhden tähden, tulee niiden tarjota siellä oleskelijoille sopivat saniteettitilat ja jätehuolto. Jos palvelut kattavat tätä enemmän mukavuuksia, myös tähtiluokitus nousee. Miksi näitä tähtiluokituksia sitten käytetään? Vastaus on selvä. Siksi, että osaisimme valita itsellemme sopivimman leirintäalueen.

Kuinka leirintäalueiden toimintaa valvotaan?

Jos leirintäalue on onnistunut saamaan vähintään neljän tähden luokituksen, sen toimia valvotaan pistokokein kolmen vuoden välein. Tällöin myös tähtiarvostelut lasketaan uudelleen. Pistokokeen avulla leirintäalueista saadaan ajantasaista tietoa ja retkeilijät osaavat varustautua reissuun oikein. Näin osaa myös valita sellaisen leirintäalueen, joka vastaa omiin tarpeisiin parhaiten.