Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Asuntoautossa asuminen voi olla elämäntapa

Asuntoautossa asuminen voi olla elämäntapa

Camping life with caravans in nature park

Asuntoauton vuokraus kesäisin kuuluu monen matkaajan vuosittaiseen ohjelmaan. Asuntoauton kanssa matkustaminen on huolettomampi vaihtoehto, kun vertaa perinteisempään hotelleissa asumiseen. Oletko miettinyt millaista olisi asua asuntoautossa? Asuntoautossa asuminen on vaihtoehto, mikäli haluaa pienentää asumiskustannuksiaan tai haluaa erilaisen elämäntavan. Tällainen asumistyyli mahdollistaa liikkuvan elämäntyylin ja vapauden. Upeat matkakohteet ovat vain ajomatkan päässä, eikä mitään tarvitse erikseen pakata mukaan, koska kaikki tarvittava on jo käden ulottuvilla.

Asuntoautossa asuminen sopii myös, mikäli on kyllästynyt tavaran paljouteen. Pieneen tilaan muuttaessaan on pakko ottaa mukaan vain välttämättömät tavarat. Tämä on myös hyvä tapa päästä eroon turhista asioista ja esineistä.

Vinkkejä matkailuautossa asumiseen

Mitä käytännön vinkkejä matkailuautossa asumista harkitseva tarvitsee? Mikäli valitsee tällaisen asumisen muodon, pitää olla rohkea ja omatoiminen. Asuntoauton pitää olla talviasuttava. Niissä eristys on pienempi kuin omakotitalossa, joten vaunuun tulevat lämmitysviat ja muut tulee korjata heti. Hyviä vinkkejä retkeilyyn ja matkustamiseen löytää muun muassa Joutsenmaa sivulta.

Asuntoautossa asuminen on edullista, sillä siihen ei tule varsinaista vesilaskua, sähkölaskua, vuokraa tai yhtiövastiketta maksettavaksi. Jokavuotisia kuluja ovat auton huollot, katsastukset sekä vakuutukset. Päälle pitää vielä tietenkin laskea ajetut kilometrit kulutuksineen ja polttoainekuluineen. Mikäli autossa on kaasulämmitys, menee kaasuun rahaa. Vaatteiden pesu itsepalvelupesulassa maksaa muutaman kympin kuukaudessa.

Millainen asuntoauto kannattaa hankkia

Tässä muutama käytännön vinkki asuntoauton hankintaan, mikäli sitä aikoo käyttää ympärivuotiseen asumiseen. Asuntoautoissa on paljon eroja, joten kunnolliseen autoon kannattaa panostaa.

  • Asuntoauton pohjaratkaisu on ostopäätökseen vaikuttava tekijä
  • Lämmitysratkaisu on mietittävä etukäteen. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi Ilma- tai vesikeskuslämmitys
  • Lisävarusteet ja niiden tarve omaa asumista ajatellen.

Asuntoautoa vuokraamalla tuntumaa uuteen elämäntapaan

Mikäli miettii asuntoautossa asumista, on asuntoauton vuokraus hyvä ensiaskel tähän elämäntapaan. Siinä näkee hyvinkin nopeasti, että olisiko tämä elämäntapa sittenkään itselle se oikea ratkaisu. Paikalliset leirintäalueet ja nähtävyydet tulevat nopeasti tutuiksi, mikäli vuokraa autoa lomien ajaksi. Muilta karavaanareilta voi myös saada hyödyllisiä vinkkejä.

Asuntoauton vuokraus hoituu helposti ja kätevästi netissä. Matkailuautoa vuokrattaessa kannattaa hinnan ja auton kunnon lisäksi selvittää myös muutama muu käytännön asia. Mitä esimerkiksi tapahtuu, jos auto kesken kaiken hajoaa tien päällä? Huonolla tuurilla matka voi keskeytyä ennenaikaisesti. Mikäli haluaa ottaa lemmikin mukaan matkalle, pitää auton vuokraajalta kysyä siihen lupa.