Siirry suoraan sisältöön
Home » Ahvenanmaan leirintäalueet

Ahvenanmaan leirintäalueet

Suomessa matkaillessa kannattaa pitää mielessä myös Ahvenanmaan leirintäalueet. Tarjolla on hieman erilainen kulma kotimaanmatkailuun, joka ehdottomasti kannattaa koluta läpi. Leirintäalueiden lisäksi alueelta löytyy todella idyllisiä ja laadukkaita hotelleja sekä majataloja. Retkeilyyn löytyvät myös loistavat puitteet, sillä leirintäalueet ovat erittäin monipuolisia ja viihtyisiä. Vaikka sitten viipyisi pidemmänkin aikaa kiertäen läpi eri leirintäalueita ja nähtävyyksiä tutkaillen. Jo miljöö ja maisemat ovat visiitin arvoisia.

Kirkko Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan leirintäalueet, top 5

Listaamme ne parhaat Ahvenanmaan camping-alueet, jotta olisi helpompi tehdä valinta, kun miettii reittisuunnitelmiaan. Ensimmäisenä listallemme pääsee Camping Eckerö, joka selkeästi on usealle se ykköspaikka, paras kaikista. Se sijaitsee noin 500 metrin päässä rannasta, joten hiekkarannalle on vaivatonta kipaista. Yöpymiseen on erilaisia vaihtoehtoja, kuten teltta varjoisella tai varjottomalla paikalla ja myös saatavilla on eri tasoisia mökkejä. Harrastusmahdollisuuksia saunoineen ja porealtaineen löytyy kuin myös ravintola- ja kahvilapalvelut.

Toisena listallamme komeilee Resort Degersand, joka on erinomainen leirintäalue Ahvenanmaan länsilaidalla. Se tarjoaa mahdollisuuden joko varata telttapaikkoja tai vaihtoehtoisesti mökkejä. Luonnollisesti siellä on myös tilaa asuntovaunuille ja paikkoja löytyy isommillekin vaunuille. Paikka sopii hyvin aktiiviselle väelle, sillä siellä voi esimerkiksi pelata rantalentopalloa tai petankkia, liikkua urheilukentällä, kalastaa, purjehtia tai jopa sukeltaa.

Ahvenanmaan camping-alueet esittelyssä

Kolmas listallamme parhaat Ahvenanmaan leirintäalueet on Camping Gröna Uddens. Tämä Maarianhaminan leirintäalue on hyvä silloin, jos haluaa päästä majailemaan edullisesti aivan pääkaupungin keskelle. Täältä on helppo katsastella kaupungin nähtävyyksiä ja kokea Ahvenanmaa sellaisena kuin se on. Ja kuten muissakin kohteissa, myös täällä on mahdollista varata paikka vaunulle, teltalle tai mökkimajoitus. Harrastamismahdollisuuksiakin riittää, sillä ainakin uiminen, purjelautailu ja vesihiihto ovat listalla.

Numero neljä listallamme on Camping Puttes. Ahvenanmaan leirintäalueet myös saaren itäpuolella ovat mainioita, ja tämä kyseinen paikka kuuluu niihin. Jos liikunta kiinnostaa, voi tältä leirintäalueelta vuokrata vaikka polkupyörän ja lähteä tutkailemaan saarta pyörän selästä käsin. Mahdollisuus on myös moottori- tai soutuveneen vuokraamiseen ja maisemien ihailuun vesiltä.

Rentoa menoa lomalla

Lomalla on aina kiva touhuta ja olla aktiivinen, mutta myös pötköttely ja rauhoittuminen kuuluvat asiaan. Tässä tulee hyvin avuksi Comeon vedonlyönti, jonka parissa on mukava viettää useampikin tuokio samalla, kun rentoutuu vaikka aurinkotuolissa leirintäalueella. Jokainen tietysti toivoo samalla voittoja, joilla ehkä pidentää hieman lomamatkaa ja kuitata kustannuksia. Joka tapauksessa varmaa on, että hauskaa tulee olemaan nettikasinolla sekä lomalla.

Samalla kun leireilee ja nauttii Ahvenanmaasta, voisi Kastelholman linna olla kiva kohde, jossa käydä tutustumassa. Sinne pääsee museokortilla sisään, joten kannattaa hyödyntää, jos sellaisen sattuu jo omistamaan. Linnalla on värikäs historia ja se oli merkittävä paikka Ahvenanmaan menneisyydessä. Siellä on nähty piirityksiä sekä tulipaloja. Niistä saa tietää enemmän vierailullaan kohteessa.

Ahvenanmaan leirintäalueet, Sandösunds Camping

Leirintäalueet Suomessa ovat pääosin hyviä paikkoja ja niistä löytyvät tarvittavat palvelut. Niin on tilanne myös listamme viimeisessä kohteessa, Sandösunds Campingissa. Se on hyvin laadukas ja tarjoaa monipuolisia palveluita. Perinteinen telttailu onnistuu täälläkin, kuten myös vaunulla ja mökissä majoittuminen. Alueelta löytyvät melko hyvät grillaus ja ruoanlaittomahdollisuudet, mutta myös ravintola ja baari, mikäli kokkailu ei kiinnosta.

Harrasteet ovat hieman erilaiset kuin edellä mainituissa, sillä täällä voi pienestä lisämaksusta päästä pelaamaan minigolfia tai kiipeillä kiipeilyseinällä. Myös kajakkeja ja polkupyöriä on vuokrattavana, vain muutamia mahdollisuuksia nyt mainitakseen. Hinnat ovat Ahvenanmaalla kauttaaltaan melko edullisia ja ne eivät paljoa vaihtele leirintäalueiden välillä.

Ahvenanmaan leirintäalueet tarjoavat myös lähes aina mahdollisuuden päästä käyttämään suihkutiloja. Joskin sauna on yleensä lisämaksullinen palvelu. Mutta ehdottomasti hinta-laatusuhde on Ahvenanmaalla kohdillaan ja jokaisen suomalaisen olisi hyvä edes kerran elämässään tutustua alueeseen. Tekemistä riittää ja jopa valinnan varaa on reilusti. Jos siis etsit edullista ja kaunista lomakohdetta, on tässä vallan mainio vaihtoehto.